Mental coaching

Gedachten zijn krachten

Mental coaching is een vorm van begeleiding die er op gericht is om je denkwereld beter te begrijpen. Krijg jij je denken niet onder controle en kamp je met problemen zoals stress, burn-outklachten of ben je overspannen? Mental coaching is dé oplossing!

Lichaam en geest zijn één. Ontbreekt de balans, dan leidt dit al snel tot stress gerelateerde klachten. We noemen dit ook wel de balans tussen draagkracht en draaglast. Is de draaglast hoger dan de draagkracht? Grote kans dat je worstelt met stress. Bij gedachten horen natuurlijk ook emoties. De vier belangrijkste basisemoties zijn: bang, boos, blij en bedroefd. Ze spelen een belangrijke rol, want álle gevoelens zijn hier naar terug te leiden.

Tijdens een mental coaching sessie brengen we jouw gedachten in kaart. Op die manier worden gewoontes perfect zichtbaar en patronen duidelijk in kaart gebracht. Door die te ontrafelen, is het mogelijk om er een positieve twist aan te gaan geven. Je leert namelijk anders kijken naar je ‘oude en negatieve gedachten’. Dankzij mijn aanpak zet je dat soort hersenspinsels om in positieve en helpende gedachten. Tijdens de sessies is er natuurlijk volop aandacht voor je gevoelswereld en breng ik samen met jou ook je bewustzijn (je hogere missie) in kaart.
Het resultaat? Mentaal word je weerbaarder en ook je psychische klachten nemen af! Daarom neem ik je graag bij de hand via een of meerdere mental coaching sessies om meer grip te krijgen op je denken.

Scroll naar boven