EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing is een snelle en effectieve therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen (zoals, angst, herbelevingen, somberheid, woede, schaamte, schuld, eenzaamheid) van een schokkende gebeurtenis (trauma), zoals een ongeval, (seksueel) geweld, mishandeling, overval, natuurramp, oorlogssituaties, ziekte en verlies.

 

EMDR wordt al jaren toegepast bij PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom). Daarnaast kan de therapie ook ingezet worden bij verslavingen, angsten, fobieën, eetstoornis, rouwverwerking of liefdesverdriet.

De therapie is wetenschappelijk onderbouwd en 80% van de cliënten met trauma’s worden na 3 tot 4 sessies weer de ‘oude’.

Hoe werkt het dan? Ik vraag je terug te denken aan de gebeurtenis (inclusief de bijbehorende beelden, geluiden, gevoelens) gelijktijdig vraag ik jou mijn vingers te volgen van links naar rechts en weer terug.
Er komt een stroom van gedachten, gevoelens en beelden op gang en die mogen er gewoon zijn, het is slechts een breinactiviteit. De herinnering zal veranderen of vervagen en zijn kracht en emotionele lading verliezen.

Resultaat? Al na 1 sessie merk je veranderingen. Je voelt je opgelucht en er is letterlijk meer ruimte in je hoofd gekomen.

 

Scroll naar boven